Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Kort orgelconcert door Rien Balkende, musicus te Middelburg, met op het programma o.a. de grote koraalfantasie van Max Reger (1873-1916) over het lied "Ein feste Burg ist unser Gott" - Reformatiejaar. ... MeerMinder

Orgelconcert Rien Balkenende

augustus 11, 2017, 12:00pm - augustus 11, 2017, 12:30pm

Sietze de Vries (organist te Groningen) verzorgt een middagpauzeconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, met werken van Dieterich Buxtehude (Lutherkoralen) en een improvisatie op "Ein Feste Burg is unser Gott" ... MeerMinder

Orgelconcert door Sietze de Vries

augustus 4, 2017, 12:00pm - augustus 4, 2017, 12:30pm

Verhuur

Na de laatste restauratieperiode is het gebouw geoutilleerd voor het houden van evenementen, zoals muziekuitvoeringen en repetities, radio-/TV-/CD-opnamen, lezingen, symposia en andere bijeenkomsten, ontvangsten en tentoonstellingen.

Bijzondere trouwlocatie.
De Sint Jacobskerk is door het Gemeentebestuur van Vlissingen aangemerkt als bijzondere trouwlocatie. De huwelijksvoltrekking door de ambtenaar van de burgerlijke stand in het gotisch interieur van de kerk geeft daaraan een bijzonder tintje.
Een kerkelijke inzegening met uw eigen voorganger kan aansluitend aan de burgerlijke huwelijks-sluiting volgen.

Uitvaartlocatie.
De kerk is uitermate geschikt als uitvaartlocatie. Faciliteiten voor afscheid en condoleance.

Faciliteiten:
De kerk heeft een capaciteit van max. 900 personen. Ook voor evenementen van kleinere omvang leent de ruimte zich uitstekend. De huurder kan gebruik maken van het grote orgel (Flentrop), het koororgel (Slooff), het kistorgel (Klop) en de piano (Schimmel). De Evenementencommissie kan zorgen voor de door u gewenste facilitaire en technische voorzieningen. Het gebouw beschikt over een op de ruimte afgesteld podium dat bovendien aanmerkelijk vergroot kan worden. Uiteraard heeft de kerk een geluidsinstallatie, een prima verwarmingssysteem en sanitaire voorzieningen.

In de kerk is een AED (Automatische Externe Defibrillator) aanwezig. Een aantal medewerkers en vrijwilligers heeft een opleiding gekregen om dit apparaat te kunnen bedienen. Ook onze BHV-ers hebben deze cursus gevolgd.

Alle inlichtingen over huurvoorwaarden en huurtarieven zijn verkrijgbaar via: Gerda van Leeuwen gsvleeuwen@zeelandnet.nl of 0625032498