Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meiden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

Datum: 12/04/2019 (vr)

Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. Het internationaal befaamde koor uit Ierland betovert zijn gehoor met engelenzang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Het koor onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn trekt wereldwijd al jaren volle zalen. Met hun nieuwe programma ‘theCeltic Spirit’ nemen de zangers en zangeressen je mee in de geschiedenis, mystiek en bezieling van de Keltische volkeren.

Anúna koestert het directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen de koorleden zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Anúna excelleert zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke genre. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

Anúna-The Celtic Spirit brengt een selectie songs over universele waarheden en gezongen verhalen die de mysterieuze landschappen, filosofie en mythologie van Ierland weerspiegelen. Componist Michael McGlynn heeft speciaal voor dit concert geput uit middeleeuwse poëzie van zijn thuisland. Het is voor het eerst dat Anúna tijdens een concert een selectie songs ten gehore brengt, die zo sterk zijn geënt op de mythen en legenden van het oude Ierland. Verhalen over strijders en monniken, over liefde en de dood. Anúna is als geen ander in staat om de ziel van het oude Ierland te ontsluieren.

Meer info: http://www.anuna.ie/live