1 years ago

Brodsky Quartet

Datum: 24/01/2019 (do)

Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt zeker voor het Brodsky Quartet. Het Britse Brodsky Quartet is opgericht in 1972. De naamgever van het strijkkwartet is de Russische violist Adolph Davidovich Brodsky. In tegenstelling tot vrijwel alle strijkkwartetten speelt een deel van het Brodsky Quartet staand in plaats van zittend: dit komt volgens hen de levendigheid van het spel ten goede. Sinds 2007 is de Brits-Nederlandse Daniel Rowland de eerste violist van het strijkkwartet.
Vanavond speelt het kwartet een programma passend bij het thema ‘oorlog, vrede, vrijheid’. Aansprekende en emotierijke strijkkwartetten gecombineerd met een onbekend juweeltje van Tanaka, dat hij schreef in opdracht van het Brodsky Quartet.

Kaarten via:http://www.muziekpodiumzeeland.nl/programma/brodsky-quartet