Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Datum: 30/09/2018 (zo)

met werk van Josquin des Prez, Orlando Lassus, Arvo Pärt en David Lang

“Again and again”, zo heet dit programma, een ode aan het leven en de mens van toen en nu. Mensen komen, mensen gaan en de wereld blijft altijd bestaan. Josquin des Prez en David Lang en anderen bezingen de cyclus van het leven toen en nu, van begin tot einde, van verdriet en straf tot liefde, verzoening en berusting. Een programma vol bezinning, in een sobere mise-en-espace.

Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank, hetgeen hen tot een van de topkoren in Nederland maakt, maar ook ver daarbuiten. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss.

Al vanaf de oprichting in 1970 door Jan Boeke vormt de liefde voor muziek de leidraad voor Cappella Amsterdam. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. De nadruk in het repertoire ligt op die twee uitersten: oude meesters en moderne muziek. Naast samenwerking met Nederlandse topensembles en -orkesten, zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en Asko|Schönberg, werkt het koor met de fine fleur van internationale gezelschappen zoals de Akademie für Alte Musik Berlin, het RIAS Kammerchor en musikFabrik.

Bij Harmonia Mundi verschijnen vrijwel jaarlijks cd’s van het kamerkoor. De cd met koorwerken van Leoš Janáček werd in 2013 bekroond met de Edison Klassiek. In 2015 werd  het album met koorwerken van Johannes Brahms onderscheiden met de Preis der Deutschen Schallplattenkritik.

Josquin des Prez                    In Principio

David Lang                              Evening morning day

Josquin des Prez                    Ecce tu pulchra es

David Lang                              Where you go