Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Don KosakenChor Rusland

Datum: 02/12/2017 (za)

CCXL presenteert in de Sint Jacobskerk te Vlissingen het Don KosakenChor Russland!

Dit jaar vieren het Don KosakenChor Russland en chef-dirigent Marcel N. Verhoeff hun 25-jarig jubileum. Het koor bestaat uit 24 professionele vocalisten die veelal verbonden zijn aan de grote operahuizen in Rusland.

De begeleiding is in handen van het virtuoze ‘Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ uit Moskou, die de authentieke Russische volksinstrumenten bespelen. Ze zijn een graag geziene gast op de internationale concertpodia.

De meeslepende zang, de bewogen uitvoeringen en het contact met het publiek zorgen iedere keer weer voor een unieke beleving van de Russische muziek en haar cultuur. Tijdens deze Europese jubileumtournee tournee, ook de Nederlandse theaters, zullen de vocalisten en instrumentalisten wederom de zalen vullen met bekende en onbekende Russische liederen. Het wordt een feestelijke en ontroerende reis naar en door het oude en nieuwe Rusland.

Het koor en de instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van de in Wolphaartsdijk woonachtige dirigent Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff, hij is onderscheiden met de Rus Prix Award.
In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie.
Het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale voorstelling.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya).

Solisten van het Don KosakenChor Russland
Abdulsamed Mukmanov, Tenor | Alexander Zelenski, Bariton | Anatoli Petrenko, Tenor | Andrej Kolesnikov, Bas | Anatoliy Bogomolov, Tenor | Marcel Khayrov, Bas & Klavier | Valery Obouchov, Bas | Vasily Chichin, Tenor | Alexei Maslov, Tenor |e.a.
Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff, Dirigent

meer info:https://www.cinecity.nl/voorstellingen/don-kosakenchor