MOYA BRENNAN – The voice of Clannad

Datum: 19/12/2018 (wo)

An Irish Christmas

CCXL presenteert deze voorstelling in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Moya Brennan, voor velen nog altijd synoniem voor ‘the Voice of Clannad’, is een stem met eeuwigheidswaarde. Het Clannad-avontuur van de Brennan family tilde vanaf 1970 de traditionele Ierse muziek naar een hoog internationaal level. Een stijl die de Ierse muziektraditie eert, maar tegelijk ook elementen van rock en new age heeft. Die typische Clannadstijl heeft leadzangeres Moya Brennan altijd vastgehouden, ook in haar solo carrière. Haar muzikale succes bezorgde haar de eervolle titel ‘The First Lady of Celtic Music’. Nu staat ‘Lady Moya’ met haar getalenteerde band al voor het dertiende jaar op rij op het podium met haar betoverende show ‘An Irish Christmas’. Een hartverwarmende ervaring in de koude winterdagen. Er is eigenlijk geen betere stem om de magische wintersfeer en de geest van Kerstmis te vangen dan die van Moya Brennan.

Het Nederlandse debuut voor ‘An Irish Christmas’ was het onvergetelijke concert in De Doelen samen met het Metropole Orkest in 2005. Het kerstalbum dat zij in dat jaar uitbracht, kreeg in 2013 een nieuwe release met nieuwe songs. Het publiek mag zich tijdens ‘An Irish Christmas’ verheugen op een rijke selectie traditionele Ierse en Europese kerstliederen en carols, maar ook op pareltjes uit haar solo repertoire en haar tijd met Clannad. Zwijmel mee met ‘Carol of the bells’, ‘In the bleak midwinter’, ‘Noel’ en natuurlijk het betoverende in oud-Iers gezongen ‘Oíche Chiúin’, Stille nacht. Met Moya Brennan de kerstnacht in. Merry Christmas!

meer info:https://www.cinecity.nl/voorstellingen/moya-brennan-–-voice-clannad