Join me in the flow
‘It is essential to me to study and perform music on an emotional level. Next to the values of analysis and knowledge, my music-making does follow its most powerful path when it comes from the gut.
Conveying that purity and essence of the music is my drive in playing the cello. It seems the right way to let the listener join me in the flow, to become “unchained” together.
Motherhood is closely linked to my career. My children are a constant mirror to everything I do, think and feel. This has given me new and invigorating ways in communicating through music. It is as if I don’t play anymore, I just am.’

Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen, zondag, St. Jacobskerk, 15:30 uur.
Er zijn nog kaarten http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest

Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meijden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

MOYA BRENNAN – The voice of Clannad

Datum: 19/12/2018 (wo)

An Irish Christmas

CCXL presenteert deze voorstelling in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Moya Brennan, voor velen nog altijd synoniem voor ‘the Voice of Clannad’, is een stem met eeuwigheidswaarde. Het Clannad-avontuur van de Brennan family tilde vanaf 1970 de traditionele Ierse muziek naar een hoog internationaal level. Een stijl die de Ierse muziektraditie eert, maar tegelijk ook elementen van rock en new age heeft. Die typische Clannadstijl heeft leadzangeres Moya Brennan altijd vastgehouden, ook in haar solo carrière. Haar muzikale succes bezorgde haar de eervolle titel ‘The First Lady of Celtic Music’. Nu staat ‘Lady Moya’ met haar getalenteerde band al voor het dertiende jaar op rij op het podium met haar betoverende show ‘An Irish Christmas’. Een hartverwarmende ervaring in de koude winterdagen. Er is eigenlijk geen betere stem om de magische wintersfeer en de geest van Kerstmis te vangen dan die van Moya Brennan.

Het Nederlandse debuut voor ‘An Irish Christmas’ was het onvergetelijke concert in De Doelen samen met het Metropole Orkest in 2005. Het kerstalbum dat zij in dat jaar uitbracht, kreeg in 2013 een nieuwe release met nieuwe songs. Het publiek mag zich tijdens ‘An Irish Christmas’ verheugen op een rijke selectie traditionele Ierse en Europese kerstliederen en carols, maar ook op pareltjes uit haar solo repertoire en haar tijd met Clannad. Zwijmel mee met ‘Carol of the bells’, ‘In the bleak midwinter’, ‘Noel’ en natuurlijk het betoverende in oud-Iers gezongen ‘Oíche Chiúin’, Stille nacht. Met Moya Brennan de kerstnacht in. Merry Christmas!

meer info:https://www.cinecity.nl/voorstellingen/moya-brennan-–-voice-clannad