1 month ago

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

MOYA BRENNAN – The voice of Clannad

Datum: 19/12/2018 (wo)

An Irish Christmas

CCXL presenteert deze voorstelling in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Moya Brennan, voor velen nog altijd synoniem voor ‘the Voice of Clannad’, is een stem met eeuwigheidswaarde. Het Clannad-avontuur van de Brennan family tilde vanaf 1970 de traditionele Ierse muziek naar een hoog internationaal level. Een stijl die de Ierse muziektraditie eert, maar tegelijk ook elementen van rock en new age heeft. Die typische Clannadstijl heeft leadzangeres Moya Brennan altijd vastgehouden, ook in haar solo carrière. Haar muzikale succes bezorgde haar de eervolle titel ‘The First Lady of Celtic Music’. Nu staat ‘Lady Moya’ met haar getalenteerde band al voor het dertiende jaar op rij op het podium met haar betoverende show ‘An Irish Christmas’. Een hartverwarmende ervaring in de koude winterdagen. Er is eigenlijk geen betere stem om de magische wintersfeer en de geest van Kerstmis te vangen dan die van Moya Brennan.

Het Nederlandse debuut voor ‘An Irish Christmas’ was het onvergetelijke concert in De Doelen samen met het Metropole Orkest in 2005. Het kerstalbum dat zij in dat jaar uitbracht, kreeg in 2013 een nieuwe release met nieuwe songs. Het publiek mag zich tijdens ‘An Irish Christmas’ verheugen op een rijke selectie traditionele Ierse en Europese kerstliederen en carols, maar ook op pareltjes uit haar solo repertoire en haar tijd met Clannad. Zwijmel mee met ‘Carol of the bells’, ‘In the bleak midwinter’, ‘Noel’ en natuurlijk het betoverende in oud-Iers gezongen ‘Oíche Chiúin’, Stille nacht. Met Moya Brennan de kerstnacht in. Merry Christmas!

meer info:https://www.cinecity.nl/voorstellingen/moya-brennan-–-voice-clannad