Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra

Datum: 14/04/2018 (za)

Het “Miserere” van Allegri is een magisch stuk, dat eeuwenlang alleen in het glorieuze isolement van de Sixtijnse Kapel werd uitgevoerd. Tijdens dit passie-concert mag een dergelijk stuk van bijna mystieke schoonheid niet ontbreken.
Het Nederlands Kamerkoor voert het stuk uit, samen met Scarlatti’s “Stabat Mater” en enige “Responsoria” van Gesualdo, plus wat meer recente passie-muziek van James MacMillan en Giacinto Scelsi, alles bij elkaar genomen een programma met zeer fraaie muziek.

Meer info en kaarten:http://www.muziekpodiumzeeland.nl/programma/nederlands-kamerkoor-olv-peter-dijkstra