Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

New York Polyphony

Datum: 21/09/2018 (vr)

met werk van Clemens non Papa, Antoine Brumel en Ivan Moody

New York Polyphony wordt wel als het nieuwe Hilliard Ensemble gezien, maar is niet zo vaak op de Europese podia te zien, de geografische afstand blijkt en blijft groot. Met uitzondering van deze tour dan: later in het weekend zingt men op het prestigieuze Musica Sacra-festival in Maastricht, zodat er op vrijdag ruimte is voor een Zeeuwse premièrevan deze Amerikaanse polyfonisten.

New York Polyphony, dat wordt geprezen ‘om zijn rijke en natuurlijke geluid, dat groter en complexer is dan de som van zijn delen’ (National Public Radio), behoort tot de beste kleine vocale ensembles van dit moment. De vier mannen, ‘zangers met een sublieme muzikaliteit en vocale allure’ (The New Yorker) staan garant voor een levendige en buitengewoon overtuigende uitvoering van hun brede repertoire, dat reikt van middeleeuws gregoriaans tot uitdagend hedendaags werk. Hun innovatieve programmering, gekoppeld aan hun focus op weinig bekende en herontdekte composities uit de middeleeuwen en renaissance, hebben New York Polyphony niet alleen twee Grammy nominaties opgeleverd, maar ook wijdverbreid succes. Bovendien heeft het ensemble er aan bijgedragen de vroege vocale muziek voor een veel groter publiek toegankelijk te maken.

In januari 2017 verzorgde New York Polyphony, als onderdeel van de Miller Theatre at Columbia University’s Early Music Series, de première van The Vespers Sequence, een meerdelige zetting van het Byzantijnse avondgebed, geschreven door Ivan Moody. Op het programma verder prominente renaissance-componisten, die gemeen hebben dat ze uit de Zuidelijke Nederlanden afkomstig waren, over Clemens non Papa gaat zelfs het gerucht dat hij een Middelburger was, maar daarover zijn de meningen verdeeld.

Bezetting

Geoffrey Williams                 countertenor

Steven Caldicott Wilson        tenor

Christopher Dylan Herbert   bariton