1 month ago

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie “Ons Genoegen”

Datum: 12/01/2019 (za)

Je voorstellen dat je een avond in Afrika bent? Dat kan.

Op zaterdag 12 januari 2019 geeft de Koninklijk Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen haar Nieuwjaarsconcert in de Sint Jacobskerk. Het thema is Afrika. Op deze avond wordt er afwisselende muziek gespeeld uit Afrika met onder andere Out of Africa, Baby Elephant Walk, The Lion King. Naast de Harmonie hebben we als gast de Afrikaanse percussiegroep Djembé Defi. Zij staan voor plezier, passie, flexibiliteit en creativiteit. Het belooft weer een veelzijdige, muzikale en kleurrijke avond te worden!  Of u stil  kunt zitten? Dat betwijfelen we.

Afrikaanse Percussiegroep Djembé Defi

Koko Lawson is de oprichter van Djembé Défi. Hij bracht z’n muzikale roots mee naar Nederland om hier full time zijn geliefde muziek te delen met wie maar wil. Dat muziek mensen samenbrengt, verbroedert en verbindt weet Koko als geen ander en dat is precies waar zijn passie ligt! Hij geeft altijd alles! Samen met bevriende collega’s, allemaal professionele Afrikaanse muzikanten, wordt er in hun kleurrijke kostuums een spetterende show neer gezet. Er worden verschillende instrumenten gebruikt zoals de djembé, talking drum, doun-doun. Met dans en zang en hun ongekende energie wordt u meegenomen naar Afrika. Er wordt gezorgd voor een spektakel!!

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen staat onder leiding van dirigent Arian de Visser. Het repertoire is iedere keer weer zeer divers. We willen voor zowel de orkestleden als de toehoorder een programma samenstellen dat verrassend en uitdagend is.

Het nieuwjaarsconcert van het Harmonieorkest is:

Waar                         : Sint Jacobskerk Vlissingen

Wanneer                  : zaterdag 12 januari 2019

Aanvang                    : 19.30 uur, kerk open 18.45 uur

Toegangsprijs           : € 14,00

Voorverkoop            : € 12,50

Bestellen

Stuur een bericht naar khog@zeelandnet.nl .Vermeld hoeveel kaarten u wilt bestellen en waar wij de factuur en naar toe sturen. Telefonisch kan ook naar nummer 06-27198829.