1 month ago

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

Profeti della Quinta

Datum: 24/02/2019 (zo)

Profeti della Quinta is opgericht door bas Elam Rotem om minder bekend repertoire uit de vergetelheid te halen. Zo braken ze al een lans voor de lamentaties van Cavalieri, maar ze werden bij het grote publiek vooral bekend door hun opname van vocale en instrumentale werken van Salomone Rossi, waaronder diens Hashirim asher li’Shlomo (1623), de eerste publicatie van polyfonie in het Hebreeuws. In 2011 won het ensemble de eerste prijs op de York Early Music Young Artists Competition. De kern van het ensemble bestaat uit vijf zangers, maar er wordt regelmatig samengewerkt met andere musici.
In dit concert laten de zangers van Profeti della Quinta composities horen uit het Italië van de renaissance en de vroegbarok. Poëzie werd van expressieve muziek voorzien door sterren als Cipriano de Rore en Carlo Gesualdo. Bij Claudio Monteverdi bereikt het drama een hoogtepunt in zijn hartverscheurende klaagzangen, op de grens van madrigaal en opera. Van zijn toen al waanzinnig populaire Lamento d’Arianna maakte hij een prachtige vijfstemmige madrigaalversie.

Kaarten:http://www.muziekpodiumzeeland.nl/programma/profeti-della-quinta