Openstelling van de Sint Jacobskerk te Vlissingen, met bespeling van het orgel; optredens van Ankie Kaljouw/Jos Oreel (panfluit en orgel) om 12 uur en 15 uur; een optreden van het AMC-kamerkoor uit Amsterdam o.l.v. Vera Caland om 14 uur. ... MeerMinder

Open Monumentendag

september 9, 2017, 10:00am - september 9, 2017, 5:00pm

Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Salagon Strijksextet

Datum: 02/11/2017 (do)

Het uit Duitsland afkomstige Salagon Quartett treedt vanavond in kwintet- en sextet-vorm aan, om speciaal werken van Schubert en Dvorák, te spelen, een buitenkans om geweldige muziek te horen in een minder reguliere, maar zeer rijke bezetting. Het eigenlijke Salagon Quartett werd in 2004 opgericht door vier ervaren en gepassioneerde kamermuziek-spelers, Hun ideaal in klank en interpretatie is een transparante, welsprekende en kleurrijke manier van spelen, gebaseerd op het gebruik van historische instrumenten en op de historische uitvoeringspraktijk. Concerten van het Salagon Quartett werden door muziekcritici veelvuldig in lovende termen beschreven: „eloquent en meeslepend“, „met een onfeilbaar gevoel voor de klank en de essentie van de partituur“, „de transparante articulatie was steeds volgbaar en ongelofelijk genuanceerd“, „dit musiceren is prachtig in balans, en straalt een weldadige warmte uit“. Dit veelbelovende concert maakt deel uit van een uitgebreide tour door Duitsland, Luxemburg en België en is het enige optreden in Nederland.

meer info:http://www.muziekpodiumzeeland.nl/programma/salagon-strijksextet