1 month ago

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

The Choir of the King’s Consort o.l.v. Robert King

Datum: 11/12/2018 (di)

met traditionele kerstmuziek (Christmas Carols)

werk van o.a. Tallis, Byrd, Parry & Vaughan Williams

De St. Jacobskerk heeft een mooie en inmiddels langdurige traditie van kerstconcerten door prominente Engelse vocale ensembles, met The Choir of the King’s Consort is een muzikale zwaargewicht binnen gehaald en dat is nog zwak uitgedrukt.

In 2002 mocht het koor het gouden jubileum van koningin Elisabeth II opluisteren.

Het koor was toen al wereldberoemd en wist, nogal bijzonder in de oude muziek, zelfs de magische grens van 1 miljoen verkochte c.d.’s te passeren.

Ook nu zingt dit koor muziek van eigen bodem: een tocht langs 500 jaar Engelse kerstmuziek. Van een Renaissance-mis van Thomas Tallis tot een nieuw lied over de Drie Koningen van Jonathan Dove. Als uit oeroude tijden klinken er ook a capella Gregoriaanse gezangen.

Het Britse The King’s Consort en het bijbehorende Choir werden in 1980 opgericht door Robert King en hebben sindsdien naamsbekendheid verworven over de hele wereld. Zo verzorgde het ensemble concerten in bijna alle Europese landen, Japan, het Verre Oosten en Amerika. Het ensemble kan worden beschouwd als één van Europa’s meest toonaangevende ensembles in de authentieke muziek-uitvoerings-praktijk. The King’s Consort heeft meer dan 100 cd-opnamen op zijn naam staan, bij vooraanstaande labels als Hyperion.

Niet de eersten, de besten dus.

In het programma van 13 december komen de traditionele kerstliederen uitgebreid aan bod, plus diverse door de kerst geïnspireerde werken van diverse componisten uit diverse periodes, van Tallis tot Vaughan Williams, waarbij een zeer hoog vocaal niveau samen zal gaan met een hopelijk behaaglijk kerstgevoel.

Welcome Yule !

500 years of English Christmas music

Plainsong: O come, O come Emmanuel

Tallis: Videte miraculum)