Join me in the flow
‘It is essential to me to study and perform music on an emotional level. Next to the values of analysis and knowledge, my music-making does follow its most powerful path when it comes from the gut.
Conveying that purity and essence of the music is my drive in playing the cello. It seems the right way to let the listener join me in the flow, to become “unchained” together.
Motherhood is closely linked to my career. My children are a constant mirror to everything I do, think and feel. This has given me new and invigorating ways in communicating through music. It is as if I don’t play anymore, I just am.’

Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen, zondag, St. Jacobskerk, 15:30 uur.
Er zijn nog kaarten http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest

Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meijden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

The Choir of the King’s Consort o.l.v. Robert King

Datum: 11/12/2018 (di)

met traditionele kerstmuziek (Christmas Carols)

werk van o.a. Tallis, Byrd, Parry & Vaughan Williams

De St. Jacobskerk heeft een mooie en inmiddels langdurige traditie van kerstconcerten door prominente Engelse vocale ensembles, met The Choir of the King’s Consort is een muzikale zwaargewicht binnen gehaald en dat is nog zwak uitgedrukt.

In 2002 mocht het koor het gouden jubileum van koningin Elisabeth II opluisteren.

Het koor was toen al wereldberoemd en wist, nogal bijzonder in de oude muziek, zelfs de magische grens van 1 miljoen verkochte c.d.’s te passeren.

Ook nu zingt dit koor muziek van eigen bodem: een tocht langs 500 jaar Engelse kerstmuziek. Van een Renaissance-mis van Thomas Tallis tot een nieuw lied over de Drie Koningen van Jonathan Dove. Als uit oeroude tijden klinken er ook a capella Gregoriaanse gezangen.

Het Britse The King’s Consort en het bijbehorende Choir werden in 1980 opgericht door Robert King en hebben sindsdien naamsbekendheid verworven over de hele wereld. Zo verzorgde het ensemble concerten in bijna alle Europese landen, Japan, het Verre Oosten en Amerika. Het ensemble kan worden beschouwd als één van Europa’s meest toonaangevende ensembles in de authentieke muziek-uitvoerings-praktijk. The King’s Consort heeft meer dan 100 cd-opnamen op zijn naam staan, bij vooraanstaande labels als Hyperion.

Niet de eersten, de besten dus.

In het programma van 13 december komen de traditionele kerstliederen uitgebreid aan bod, plus diverse door de kerst geïnspireerde werken van diverse componisten uit diverse periodes, van Tallis tot Vaughan Williams, waarbij een zeer hoog vocaal niveau samen zal gaan met een hopelijk behaaglijk kerstgevoel.

Welcome Yule !

500 years of English Christmas music

Plainsong: O come, O come Emmanuel

Tallis: Videte miraculum)