Uitreiking Frans Naereboutsprijs

Datum: 07/12/2018 (vr)

Frans Naereboutprijs 2018

Beeld Frans Naerebout

Voor vrijwilligers die zich inzetten voor de Vlissingse samenleving

Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de samenleving. Zij zetten zich belangeloos in voor anderen. Scholen, verenigingen en organisaties kunnen zonder hen bijna niet blijven bestaan. Ook zijn het de vrijwilligers die de leefbaarheid in de straat of wijk verhogen. Het meeste vrijwilligerswerk speelt zich af achter de schermen. Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.

Feestelijke bijeenkomst

De Frans Naereboutprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. In 2018 wordt de prijs uitgereikt op 7 december in de Sint Jacobskerk. Een prachtige locatie én thuisbasis van de winnende organisatie van 2016, de Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk. Voor deze bijeenkomst worden familie, vrienden en mede vrijwilligers van de prijswinnaars uitgenodigd.

Frans Naerebout

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

De prijs wordt om het jaar uitgereikt in 3 categorieën:

• de winnende organisatie ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 500,-.
  • de prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een oorkonde en een speciaal ontworpen gouden speldje.
  • de aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 250,-. De winnaar van de aanmoedigingsprijs bepaalt aan welk doel het geld wordt besteed.

2018 extra bijzonder

Dit jaar is de Frans Naereboutprijs extra bijzonder, omdat 2018 het 200e sterfjaar is van Frans Naerebout. Daarom vinden er in 2018 verschillende activiteiten plaats. Houd hiervoor de Facebookpagina van het Vrijwilligerspunt in de gaten!

Gratis toegansbewijst via vrijwilligerspunt@vlissingen.nl