Join me in the flow
‘It is essential to me to study and perform music on an emotional level. Next to the values of analysis and knowledge, my music-making does follow its most powerful path when it comes from the gut.
Conveying that purity and essence of the music is my drive in playing the cello. It seems the right way to let the listener join me in the flow, to become “unchained” together.
Motherhood is closely linked to my career. My children are a constant mirror to everything I do, think and feel. This has given me new and invigorating ways in communicating through music. It is as if I don’t play anymore, I just am.’

Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen, zondag, St. Jacobskerk, 15:30 uur.
Er zijn nog kaarten http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest

Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meijden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

Uitreiking Frans Naereboutsprijs

Datum: 07/12/2018 (vr)

Frans Naereboutprijs 2018

Beeld Frans Naerebout

Voor vrijwilligers die zich inzetten voor de Vlissingse samenleving

Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de samenleving. Zij zetten zich belangeloos in voor anderen. Scholen, verenigingen en organisaties kunnen zonder hen bijna niet blijven bestaan. Ook zijn het de vrijwilligers die de leefbaarheid in de straat of wijk verhogen. Het meeste vrijwilligerswerk speelt zich af achter de schermen. Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.

Feestelijke bijeenkomst

De Frans Naereboutprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. In 2018 wordt de prijs uitgereikt op 7 december in de Sint Jacobskerk. Een prachtige locatie én thuisbasis van de winnende organisatie van 2016, de Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk. Voor deze bijeenkomst worden familie, vrienden en mede vrijwilligers van de prijswinnaars uitgenodigd.

Frans Naerebout

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

De prijs wordt om het jaar uitgereikt in 3 categorieën:

• de winnende organisatie ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 500,-.
  • de prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een oorkonde en een speciaal ontworpen gouden speldje.
  • de aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 250,-. De winnaar van de aanmoedigingsprijs bepaalt aan welk doel het geld wordt besteed.

2018 extra bijzonder

Dit jaar is de Frans Naereboutprijs extra bijzonder, omdat 2018 het 200e sterfjaar is van Frans Naerebout. Daarom vinden er in 2018 verschillende activiteiten plaats. Houd hiervoor de Facebookpagina van het Vrijwilligerspunt in de gaten!

Gratis toegansbewijst via vrijwilligerspunt@vlissingen.nl