2 weeks ago

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

3 weeks ago

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

3 weeks ago

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

Uitreiking Frans Naereboutsprijs

Datum: 07/12/2018 (vr)

Frans Naereboutprijs 2018

Beeld Frans Naerebout

Voor vrijwilligers die zich inzetten voor de Vlissingse samenleving

Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de samenleving. Zij zetten zich belangeloos in voor anderen. Scholen, verenigingen en organisaties kunnen zonder hen bijna niet blijven bestaan. Ook zijn het de vrijwilligers die de leefbaarheid in de straat of wijk verhogen. Het meeste vrijwilligerswerk speelt zich af achter de schermen. Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.

Feestelijke bijeenkomst

De Frans Naereboutprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. In 2018 wordt de prijs uitgereikt op 7 december in de Sint Jacobskerk. Een prachtige locatie én thuisbasis van de winnende organisatie van 2016, de Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk. Voor deze bijeenkomst worden familie, vrienden en mede vrijwilligers van de prijswinnaars uitgenodigd.

Frans Naerebout

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

De prijs wordt om het jaar uitgereikt in 3 categorieën:

• de winnende organisatie ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 500,-.
  • de prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een oorkonde en een speciaal ontworpen gouden speldje.
  • de aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 250,-. De winnaar van de aanmoedigingsprijs bepaalt aan welk doel het geld wordt besteed.

2018 extra bijzonder

Dit jaar is de Frans Naereboutprijs extra bijzonder, omdat 2018 het 200e sterfjaar is van Frans Naerebout. Daarom vinden er in 2018 verschillende activiteiten plaats. Houd hiervoor de Facebookpagina van het Vrijwilligerspunt in de gaten!

Gratis toegansbewijst via vrijwilligerspunt@vlissingen.nl