Join me in the flow
‘It is essential to me to study and perform music on an emotional level. Next to the values of analysis and knowledge, my music-making does follow its most powerful path when it comes from the gut.
Conveying that purity and essence of the music is my drive in playing the cello. It seems the right way to let the listener join me in the flow, to become “unchained” together.
Motherhood is closely linked to my career. My children are a constant mirror to everything I do, think and feel. This has given me new and invigorating ways in communicating through music. It is as if I don’t play anymore, I just am.’

Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen, zondag, St. Jacobskerk, 15:30 uur.
Er zijn nog kaarten http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest

Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meijden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

Vierkoren-project 75 jaar Slag om de Schelde

Datum: 02/11/2019 (za)

vrijdag 1 november en op zaterdag 2 november 2019
Walcheren: Vlissingen in de St. Jacobskerk op vrijdag 1 november 2019 om 20.00 uur en op zaterdag 2 november 2019 om 19.30 uur, gekoppeld aan de bevrijding van Vlissingen en Walcheren.
Het koor van de Vlissingse Oratorium Vereniging, aangevuld met circa 30 projectzangers; totaal 120.
Kinderkoor Hemelsblauw en Bach Got Talent kinderkoor.
Muziekensemble van de Holland Orkest Combinatie met uitgebreid slagwerk*.
Holland Symfonie Orkest in grote bezetting met uitgebreid slagwerk**.
Beiaard en grote klokken St. Jacobskerk: Jos Vogel.
Dirigent: Pim Overduin|
Programma: The Armed Man van Karl Jenkins, de Chichester Psalms van Leonard Bernstein**, en delen uit Candide van Leonard Bernstein**.
* alleen op vrijdag 1 november 2019
** alleen op zaterdag 2 november 2019

Op 2 november wordt vóór de pauze The Armed Man, en na de pauze de Chichester Psalms van Leonard Bernstein uitgevoerd.
Het Holland Symfonie Orkest speelt en begeleidt in grote bezetting. De kinderkoren doen mee, evenals het carillon en de grote klokken van de Sint Jacobskerk.

Aanvang concert: 19.30 uur
Voor een uitgebreide toelichting op dit concert: https://vlissingse-oratoriumvereniging.nl/2november2019

Gereserveerde plaatsen (= plaatsen met een stoelnummer in het middenschip van de kerk): € 27,50
Niet-gereserveerde plaatsen (= alle overige plaatsen in de zijvakken en op de balkons): € 25,00

Kaarten voor dit concert kunnen vanaf 1 september worden besteld via onze website. De kaarten van dit concert komen niet in de losse verkoop. Voor zover nog voorradig worden ze op de avond van het concert verkocht aan de kassa van de kerk.
Let op: aanvang concert 19.30 uur. Kom bij dit concert ruim op tijd!

De gezongen teksten van The Armed Man (concerten 1 & 2 november) en de Chichester Psalms (concert 2 november) kunt u tijdens de concerten synchroon meelezen op grote screens in de Sint Jacobskerk.
In de programmaboekjes zijn deze teksten niet afgedrukt. Wilt u toch ook zelf beschikken over deze teksten, dan kunt u ze vanaf begin september via onze website downloaden.