Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

DE URKER MANS FORMATIE

Datum: 13/07/2019 (za)

URKER MANS FORMATIE ZINGT IN VLISSIINGEN

Op ZATERDAG 13 JULI 2019 treedt de Urker MANS Formatie op in St. Jacobskerk in Vlissingen. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, zijn een graag geziene gast in deze vakantieplaats. Vele malen brachten zij Zeeland in vervoering met hun aansprekende repertoire dat grofweg uit drie genres bestaat: geestelijke liederen, klassieke meesterwerken en populair repertoire. Inmiddels heeft UMF, die aan haar achtste zomerseizoen bezig is, een uitgebreid repertoire opgebouwd en op cd vastgelegd. Een verzamel-cd met de titel OP REIS is uitgebracht met veelgevraagde hoogtepunten. De titel verwijst onder andere naar haar concertreizen in Canada. Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid en passie vormt hij een geheel van de stemmen en geeft daarnaast iedere zanger gelegenheid een solo ten gehore te brengen. De vaste begeleider is het multitalent Mark Brandwijk die zowel orgel als vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo’s de boventoon. Twee zangers bespelen bovendien een instrument waardoor het programma nog meer dynamiek krijgt. Het gaat om een taragot (Roemeense blaasinstrument) en een altviool. Enkele titels in het programma zijn: De Haven van Rust, Liefde, Landerkennung van Grieg en Sanctus van Gounod.

Datum          : zaterdag 13 juli 2019

Aanvang        : 19.30 uur.

Locatie          : St. Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen

Toegang        : € 18,50. Online en bij reservering € 17,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.                                                                           ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 14,=.

Reserveren   : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Voorverkoop van kaarten bij: VVV-Vlissingen, Spuistraat 46, Vlissingen.

URKER MANS FORMATIE

Dit ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Tijdens twee tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ook in Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven verbeeldt in zang en op beeld. Het is een uniek product geworden.