Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Kort orgelconcert door Rien Balkende, musicus te Middelburg, met op het programma o.a. de grote koraalfantasie van Max Reger (1873-1916) over het lied "Ein feste Burg ist unser Gott" - Reformatiejaar. ... MeerMinder

Orgelconcert Rien Balkenende

augustus 11, 2017, 12:00pm - augustus 11, 2017, 12:30pm

Sietze de Vries (organist te Groningen) verzorgt een middagpauzeconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, met werken van Dieterich Buxtehude (Lutherkoralen) en een improvisatie op "Ein Feste Burg is unser Gott" ... MeerMinder

Orgelconcert door Sietze de Vries

augustus 4, 2017, 12:00pm - augustus 4, 2017, 12:30pm

Doopvont

De doopvont bestaat uit een zilveren doopbekken, dat wordt geplaatst in de koperen doopbekkenhouder die aan de voet van de preekstoel is bevestigd. De versieringen zijn 18e eeuws, in de zg. Louis XVI-stijl. Aan de binnenkant prijkt het wapen van Cornelis Lampsins. Sint-Jacobskerk-DoopvontOp 6 september 1788 werd het doopbekken door Jan Apolonius Cornelis Lampsins, baljuw der stad Vlissingen, aan de kerk ten geschenke gegeven.
Tevens stonden in de dooptuin de banken voor de ouderlingen. Buiten deze afscheiding stond in de eerste decennia eigenlijk heel weinig. Alleen tegen de wanden of pilaren waren voor gezagsdragers herenbanken geplaatst. Men stond of zat rondom de dooptuin. Twee openingen vormden de toegang tot deze dooptuin, welke versierd waren met koperen doopbogen, vervaardigd in 1655 en 1656.Sint-Jacobskerk-Doopboog Na de brand van 1911 zijn de doopbogen in het koorhek aangebracht ter afsluiting van het verhoogde deel van het koor.
In het doophek bevond zich de koperen lezenaar uit 1652. Ook op de preekstoel is een koperen lezenaar uit het begin der 18e eeuw aanwezig.