Openstelling van de Sint Jacobskerk te Vlissingen, met bespeling van het orgel; optredens van Ankie Kaljouw/Jos Oreel (panfluit en orgel) om 12 uur en 15 uur; een optreden van het AMC-kamerkoor uit Amsterdam o.l.v. Vera Caland om 14 uur. ... MeerMinder

Open Monumentendag

september 9, 2017, 10:00am - september 9, 2017, 5:00pm

Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Epitaaf

Het enige epitaaf dat de kerk thans nog rijk is hing eertijds in de tweede kapel aan de noordzijde. Epitaaf1Het stamt uit 1619 en is een voorbeeld van de invloed van de Renaissance. Het werd aangebracht ter nagedachtenis van Jan Lambrechtsen Coolen, burgemeester van Vlissingen en één van de oprichters van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC).

Wegens de zeer slechte staat waarin het monument zich bevond is het gerestaureerd door de Fa. A.C. Rijken in Koudekerke. Daarna is het epitaaf in maart 2007 tegen de oostmuur van de zuidbeuk geplaatst.

Epitaaf gerestaureerd