Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meiden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

Grafmonument

Het enige grafmonument in de stijl van het neoclassicisme werd gemaakt in 1781.Het heeft de vorm van een gedenknaald en verwijst naar de pyramides van Egypte. Van boven naar
Sint-Jacobskerk-Grafmonumentonder is het wapenschild te zien, een graftekst, een buste van de overledene en een reliëf met zinkend schip. Het betreft Daniël Octavius Barwell, een Engelsman die in Indië als passagier inscheepte op de Oostindiëvaarder Woestduin en voor de kust van Walcheren schipbreuk leed.