Join me in the flow
‘It is essential to me to study and perform music on an emotional level. Next to the values of analysis and knowledge, my music-making does follow its most powerful path when it comes from the gut.
Conveying that purity and essence of the music is my drive in playing the cello. It seems the right way to let the listener join me in the flow, to become “unchained” together.
Motherhood is closely linked to my career. My children are a constant mirror to everything I do, think and feel. This has given me new and invigorating ways in communicating through music. It is as if I don’t play anymore, I just am.’

Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen, zondag, St. Jacobskerk, 15:30 uur.
Er zijn nog kaarten http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest

Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meijden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

Predikantenborden

Je ziet ze nog wel eens als je een kerk bezoekt. In verschillende uitvoeringen. In kleinere kerken op een eenvoudig houten bord in een duidelijk handschrift geschreven. Fraaie exemplaren zoals b.v. in de Sint Jacobskerk in Den Haag. In zwierige krulletters of in het bekende Duitse of gotische schrift. Ook onze Sint Jacobskerk bezit een houten paneel met een papier, waarop de namen en andere bijzonderheden van alle in de kerk bevestigde predikanten vanaf 1572 getypt zijn. Opgemaakt naar oude handgeschreven lijsten, die in het kerkelijk archief bewaard worden.

Tijdens de ingebruikname na de laatste restauratie op 16 mei 1998 kwam bij verschillende leden de wens naar voren om voor de mooie kerkelijke ruimte een predikantenbord te realiseren. Het zou eruit moeten zien zoals de bekende psalmborden. Voor vermelding van  de namen van 16 RK-geestelijken en van 161 predikanten  bleken drie borden nodig te zijn.

De houten borden werden vervaardigd door A.C. Rijken & zonen te Koudekerke.
Onze zeer bekwame “huisschilder” Ad van Elsäcker († 2010)  zette ze in de verf en schilderde bovenaan het oude kerkzegel met het randschrift “Hauri e fonte salutis, Flissinga! “, d.w.z. put uit de fontein des heils, Vlissingen.

Rie Kousemaker en Riet Rauwe kalligrafeerden de namen van de 177 pastoors en predikanten; tevens ruimte latend voor de namen van hen die na de huidige voorgangers komen.
Op 25  juli 2001 werden de drie predikantenborden door de initiatiefnemer ds. A.Th. Rothfusz onthuld

Bron: Jacobode Juni 2001

Fotografie: Tim Adriaanse