Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Jos Vogel

Jos Vogel, musicus

Jos Vogel

Jos Vogel studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van zijn studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes.

Jos Vogel is organist van de Sint Jacobskerk te Vlissingen en van de Ontmoetingskerk te Middelburg. Hij is adviserend lid van de Evenementen-commissie van de Sint Jacobskerk en maakt deel uit van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap.
Hij is stadsbeiaardier van Vlissingen en bespeelt het carillon van de Sint Jacobstoren en de stadhuistoren aan de Paul Krugerstraat.
Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en Muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Ook is hij repetitor bij de Vlissingse Oratorium Vereniging. Veelvuldig werkt hij samen met diverse ensembles en solisten.

In 2001 verscheen van hem een solo-CD van de orgels van de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de CD ‘Flentrop revisited’, een CD in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop.

15-11-2012: Nieuwe melodietjes op de speeltrommel. Klik hier.

14-02-2013. Jos Vogel begeleidt introductie nieuwe Liedboek. Klik hier.

12-01-2014. Organist bij de Sweelinck-Vespers van Daan Manneke door Cappella Breda. Klik hier.

Agenda:

Geen Evenementen