Join me in the flow
‘It is essential to me to study and perform music on an emotional level. Next to the values of analysis and knowledge, my music-making does follow its most powerful path when it comes from the gut.
Conveying that purity and essence of the music is my drive in playing the cello. It seems the right way to let the listener join me in the flow, to become “unchained” together.
Motherhood is closely linked to my career. My children are a constant mirror to everything I do, think and feel. This has given me new and invigorating ways in communicating through music. It is as if I don’t play anymore, I just am.’

Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen, zondag, St. Jacobskerk, 15:30 uur.
Er zijn nog kaarten http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest

Ze speelt zondag samen met Concertgebouw Kamerorkest een andere programma, namelijk van Prokofiev en Schubert.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen via http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/concertgebouw-kamerorkest-- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Orgelconcerten 2019
Sint Jacobskerk Vlissingen

Aanvang 12 uur

Vr. 5 juli Hans van der Meijden, (Noorwegen)

Vr. 12 juli Vincent van Laar, Groningen

Vr. 19 juli Henk G. van Putten, Oud Beijerland

Vr. 26 juli Vincent de Ridder, Arnemuiden

Vr. 2 augustus Rien Balkenende, Middelburg

Vr. 9 augustus Everhard Zwart, Capelle a/d `IJssel

Vr. 16 augustus Steven Knieriem, Goes

Vr. 23 augustus Bob van der Linde, Utrecht

Vr. 30 augustus Andreas Meisner, Altenberg (D)

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Openhuis St Jacobskerk zomerseizoen 2019

De kerk is open voor bezichtiging op vrijdag en zaterdag middagen in de periode mei tot september van 13.30 tot 16.30 uur.
In mei, ZA 11, ZA 18, ZA 25,VR 31.

In juni, VR 7, ZA 8, VR 21, ZA 22, VR 28, ZA 29.

In juli, ZA 6,VR 12,VR 19, ZA 20, DO 25, VR 26, ZA 27.

In augustus, VR 2, ZA 3, VR 9, ZA 10,VR 16 ZA 17, VR 23, ZA 24, VR 30,ZA 31.

In september,VR 6, ZA 7 en ZA 14 open monumentendag de kerk is dan open vanaf 11.00 uur.

Bij orgelconcerten op de vrijdagen in juli en augustus is de kerk open van af 11.30 uur. Aanvang van het concert 12.00 uur. Duur ruim ½ uur .

Jos Vogel

Jos Vogel, musicus

Jos Vogel

Jos Vogel studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van zijn studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes.

Jos Vogel is organist van de Sint Jacobskerk te Vlissingen en van de Ontmoetingskerk te Middelburg. Hij is adviserend lid van de Evenementen-commissie van de Sint Jacobskerk en maakt deel uit van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap.
Hij is stadsbeiaardier van Vlissingen en bespeelt het carillon van de Sint Jacobstoren en de stadhuistoren aan de Paul Krugerstraat.
Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en Muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Ook is hij repetitor bij de Vlissingse Oratorium Vereniging. Veelvuldig werkt hij samen met diverse ensembles en solisten.

In 2001 verscheen van hem een solo-CD van de orgels van de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de CD ‘Flentrop revisited’, een CD in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop.

15-11-2012: Nieuwe melodietjes op de speeltrommel. Klik hier.

14-02-2013. Jos Vogel begeleidt introductie nieuwe Liedboek. Klik hier.

12-01-2014. Organist bij de Sweelinck-Vespers van Daan Manneke door Cappella Breda. Klik hier.

Agenda:

Geen Evenementen