1 month ago

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

Jos Vogel

Jos Vogel, musicus

Jos Vogel

Jos Vogel studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van zijn studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes.

Jos Vogel is organist van de Sint Jacobskerk te Vlissingen en van de Ontmoetingskerk te Middelburg. Hij is adviserend lid van de Evenementen-commissie van de Sint Jacobskerk en maakt deel uit van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap.
Hij is stadsbeiaardier van Vlissingen en bespeelt het carillon van de Sint Jacobstoren en de stadhuistoren aan de Paul Krugerstraat.
Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en Muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Ook is hij repetitor bij de Vlissingse Oratorium Vereniging. Veelvuldig werkt hij samen met diverse ensembles en solisten.

In 2001 verscheen van hem een solo-CD van de orgels van de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de CD ‘Flentrop revisited’, een CD in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop.

15-11-2012: Nieuwe melodietjes op de speeltrommel. Klik hier.

14-02-2013. Jos Vogel begeleidt introductie nieuwe Liedboek. Klik hier.

12-01-2014. Organist bij de Sweelinck-Vespers van Daan Manneke door Cappella Breda. Klik hier.

Agenda:

Geen Evenementen