1 month ago

Volgende week zondag om 15.30 uur in de Jacobskerk van Vlissingen: Profeti della Quinta met composities uit het Italie van de renaissance en de vroegbarok. Kom en geniet van Monteverdi's Lamenti. ... MeerMinder

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt regelmatig bij Cappella Amsterdam en woont op dit moment in Nederland. Ze trad op in vele wereldberoemde concertzalen, zoals het Concertgebouw (Amsterdam), Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), Musikverein en Konzerthaus (Wenen), Philharmonie (Parijs) en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival en het Ravinia Festival.
Tijdens het programma Time and the Bell zingt zij deel III uit Hommage à T.S. Eliot van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina (geb. 1931).
Morgenmiddag 3-2 in Stadsgehoorzaal Leiden. Daarna nog te horen in Broederkerk/ Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland Vlissingen en Muziekgebouw aan 't IJ #Amsterdam.

Zondag 10 februari, 15.30 uur in Sint Jacobskerk!Cappella Amsterdam geeft in februari 2019 vrij spel aan de jonge talentvolle dirigent Lodewijk van der Ree (1986).
Componiste Liisa Hirsch uit Estland schreef speciaal voor Cappella Amsterdam een nieuwe compositie geïnspireerd op de klank van een grote kerkklok uit Rusland, waarin koor en elektronica versmelten. Naast deze wereldpremière zingt het koor werken van Schumann, Ockeghem, Harvey, Goebaidoelina en Heppener.
Bekijk het concertoverzicht: https://bit.ly/2DaLFgc

Speciaal voor ons project Time and the Bell komende maand schreef de Estse componiste Liisa Hirsch (1984) een nieuw werk voor koor en elektronica. Liisa studeerde compositie in Tallinn bij Toivo Tulev en in Den Haag bij Peter Adriaansz en Cornelis de Bondt. Haar muziek werd uitgevoerd op concerten en in festivals in Europa en de Verenigde Staten, onder andere in haar thuisland door het Ests Filharmonisch Kamerkoor, het Ests Nationaal Symfonieorkest en het Tallinn Kamerorkest.
Bekijk het volledige programma: https://bit.ly/2DaLFgc
Stichting Pieterskerkconcerten, Stadsgehoorzaal Leiden, Stadsgehoorzaal Kampen, MuziekPodium Zeeland, Muziekgebouw aan 't IJ

Pelgrimsroute

Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

De Sint Jacobskerk maakt sinds 1998 weer onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Eeuwenlang vertrokken vanuit Vlissingen pelgrims (veelal per schip) naar Santiago, zo wordt aangenomen. Ook nu kunnen pelgrims, die op de manier van vroeger de traditionele pelgrimstocht maken, hier een stempel verkrijgen in hun paspoort.

Stempel V Het pelgrimsstempel van Vlissingen

Stempel B Het zegel van het Genootschap van
Jacobus in België

Stempel N Het zegel van het Genootschap van
Jacobus in Nederland

Het stempel is te verkrijgen:
a. in de kerk, indien geopend
b. aan het kerkkantoor, (open op vrijdag van 9:30 – 12:00 u.) gelegen in de kerktuin achter het koor van de kerk
c. in het Sintjacobscafe, Oude Markt 22, Vlissingen. tel. 0118 441624
d. aan het VVV-kantoor, Spuistraat 50, Vlissingen. tel. 0118 715320

Regelmatig wordt op 25 juli de naamdag van Jacobus de Meerdere herdacht in een middagbijeenkomst in de kerk.

Links naar websites:
Nederlands Genootschap