Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Kort orgelconcert door Rien Balkende, musicus te Middelburg, met op het programma o.a. de grote koraalfantasie van Max Reger (1873-1916) over het lied "Ein feste Burg ist unser Gott" - Reformatiejaar. ... MeerMinder

Orgelconcert Rien Balkenende

augustus 11, 2017, 12:00pm - augustus 11, 2017, 12:30pm

Sietze de Vries (organist te Groningen) verzorgt een middagpauzeconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, met werken van Dieterich Buxtehude (Lutherkoralen) en een improvisatie op "Ein Feste Burg is unser Gott" ... MeerMinder

Orgelconcert door Sietze de Vries

augustus 4, 2017, 12:00pm - augustus 4, 2017, 12:30pm

Pelgrimsroute

Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

De Sint Jacobskerk maakt sinds 1998 weer onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Eeuwenlang vertrokken vanuit Vlissingen pelgrims (veelal per schip) naar Santiago, zo wordt aangenomen. Ook nu kunnen pelgrims, die op de manier van vroeger de traditionele pelgrimstocht maken, hier een stempel verkrijgen in hun paspoort.

Stempel V Het pelgrimsstempel van Vlissingen

Stempel B Het zegel van het Genootschap van
Jacobus in België

Stempel N Het zegel van het Genootschap van
Jacobus in Nederland

Het stempel is te verkrijgen:
a. in de kerk, indien geopend
b. aan het kerkkantoor, (open op vrijdag van 9:30 – 12:00 u.) gelegen in de kerktuin achter het koor van de kerk
c. in het Sintjacobscafe, Oude Markt 22, Vlissingen. tel. 0118 441624
d. aan het VVV-kantoor, Spuistraat 50, Vlissingen. tel. 0118 715320

Regelmatig wordt op 25 juli de naamdag van Jacobus de Meerdere herdacht in een middagbijeenkomst in de kerk.

Links naar websites:
Nederlands Genootschap