Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Kort orgelconcert door Rien Balkende, musicus te Middelburg, met op het programma o.a. de grote koraalfantasie van Max Reger (1873-1916) over het lied "Ein feste Burg ist unser Gott" - Reformatiejaar. ... MeerMinder

Orgelconcert Rien Balkenende

augustus 11, 2017, 12:00pm - augustus 11, 2017, 12:30pm

Sietze de Vries (organist te Groningen) verzorgt een middagpauzeconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, met werken van Dieterich Buxtehude (Lutherkoralen) en een improvisatie op "Ein Feste Burg is unser Gott" ... MeerMinder

Orgelconcert door Sietze de Vries

augustus 4, 2017, 12:00pm - augustus 4, 2017, 12:30pm

Openstelling Sint Jacobskerk zomerseizoen 2017

Ook dit jaar is net als voorgaande jaren gedurende het zomerseizoen de Sint Jacobskerk op een aantal middagen van 13.30 tot 16. 30 ter bezichtiging open gesteld. De toegang is gratis en er zijn een aantal vrijwilligers aanwezig die graag uitleg geven en iets willen vertellen over onze mooie kerk. Op deze open dagen is er ook een souvenir winkeltje ingericht met artikelen die verband houden met de St Jacobskerk. Dat de Sint Jacobskerk het bezichtigen waard is, blijkt wel uit de reacties van de bezoekers van voorgaande jaren.

De kerk is geopend op:

• In mei  za 6, za 20, vr 26.
  • In juni  vr 2, za 3, za 10, za 17, vr 30.
  • In juli  za 1, vr 7, vr 14, za 15, za 22. Di 25,Vr 28, za 29.
  • In augustus vr 4, za 5, vr 11, za 12, vr 18, za 19, vr 25 za 26,
  • In september Vr 1, za 2, za 9.
  • Tijdens de middagpauze orgelconcerten op de vrijdagmiddag is de kerk open vanaf 11.50 uur. Het eerste orgelconcert is op vrijdag 2 juli en het laatste op vrijdag 1 september.

Bovendien bestaat op dinsdag 25 juli St. Jacobsdag (Naamdag van Jacobus de Meerdere) en op zaterdag 9 september Open Monumentendag de mogelijkheid de toren voor € 1,00 p.p. te beklimmen. Op deze twee dagen is de kerk geopend vanaf s’morgens 11 uur. Iedereen is welkom. Dus zeggen we tot ziens.

De evenementen commissie St’Jacobskerk Oude Markt 2. Vlissingen

Nog geen commentaren