Openstelling van de Sint Jacobskerk te Vlissingen, met bespeling van het orgel; optredens van Ankie Kaljouw/Jos Oreel (panfluit en orgel) om 12 uur en 15 uur; een optreden van het AMC-kamerkoor uit Amsterdam o.l.v. Vera Caland om 14 uur. ... MeerMinder

Open Monumentendag

september 9, 2017, 10:00am - september 9, 2017, 5:00pm

Middagpauzeconcert door Arno van Wijk, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pietersz. Sweelinck en Albert de Klerk. ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 25, 2017, 12:00pm - augustus 25, 2017, 12:30pm

Concertbezoek bij de orgelbespeling van Jonathan Kooman. ... MeerMinder

Middagpauzeconcert door Jonathan Kooman uit Tiel, met werken van Scheidemann, Reincken, Bach en Krebs ... MeerMinder

Orgelconcert

augustus 18, 2017, 12:00pm - augustus 18, 2017, 12:30pm

Kort orgelconcert door Rien Balkende, musicus te Middelburg, met op het programma o.a. de grote koraalfantasie van Max Reger (1873-1916) over het lied "Ein feste Burg ist unser Gott" - Reformatiejaar. ... MeerMinder

Orgelconcert Rien Balkenende

augustus 11, 2017, 12:00pm - augustus 11, 2017, 12:30pm

Vrijwilligers gezocht.

20160910_114558Op de Open Monumentendag van zaterdag 10 september 2016 werd door het bestuur van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk een banner gepresenteerd met daarop een mooie foto van de uitgelichte Sint Jacobstoren, gemaakt door Tim Adriaanse.

folder1Tevens bracht het bestuur een kleurenfolder uit ter gelegenheid van de start van een actie om vrijwilligers te werven voor diverse functies binnen de Evenementencommissie. Daarop is de volgende tekst vermeld:

“Voor de Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding St.Jacobskerk zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met ons mee te werken. Wij verhuren het oudste en mooiste monument van Vlissingen voor o.a. evenementen en concerten. De opbrengst van verhuur en catering is bestemd voor het onderhoud van het ruim 700 jaar oude gebouw. Er werken ongeveer 100 vrijwilligers mee.

Informatie:

Voor culturele events en concerten

Wat wij zoeken:

• Helpen met inrichten voor evenementen
  • Ondersteunen met horecataken
  • Iemand die de verhuur wil regelen
  • Die in overleg met de huurder een draaiboek maakt voor bijv. een concert en verant- woordelijkheid draagt voor een goed verloop
  • Die de website wil beheren
  • Bestuurlijke taken
  • Ontvangen van gasten tijdens de wekelijkse openstelling van het gebouw

Wat verwachten wij:

• Samen willen werken
  • Minimaal 1 keer per 6 weken beschikbaar zijn (soms vaker maar altijd in overleg)
  • Gevoel voor de doelstelling: het behoud van het monument
  • Zich als een goede gastheer of gastvrouw gedragen

Wat bieden wij:

• Een enthousiast team
  • Inwerkperiode
  • Bijwonen van evenementen/concerten waar men aan meewerkt
  • Enthousiaste reacties van gebruikers en bezoekers op onze gastvrijheid en verzorging
  • Toegang tot aangewezen concerten
  • Dus vooral leuk voor muziekliefhebbers

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Contactpersoon: mevrouw Riet Rauwe.
Tel: 0118465821 of mail: riwira@zeelandnet.nl”

Nog geen commentaren