Datum: zondag 27 oktober 2019

Het orgel de kerk uit.

Werken van J.S. Bach, Mendelssohn, Duruflé, Messiaen en Franck.

Calefax brengt de mooist orgelmuziek naar de concertzaal

Igor Stravinsky noemde het kerkorgel ooit: “The monster never breathes!”. Toch zijn er weinig instrumenten waarvoor zo’n rijk repertoire bestaat. Bijna alle grote componisten schreven ervoor. En sommigen schreven zelfs uitsluitend voor orgel. Toch wordt deze muziek weinig gehoord en zelfs regelmatig door muziekliefhebbers gemeden. Komt het door de overweldigende klank, het denken aan liturgische bijeenkomsten, de associatie met koude kerkbanken? Calefax, een soort beweeglijk en menselijk ademend orgel, brengt de mooiste orgelmuziek naar de concertzaal.
Vijf gepassioneerde blazers, virtuoze spelers en briljante arrangeurs, vonden een geheel nieuw genre uit: het rietkwintet. Het Nederlandse Calefax rietkwintet geeft het pijporgel een andere adem. Calefax is een inspiratiebron voor de nieuwe generatie rietblazers.

Kaarten via:http://www.muziekpodiumzeeland.nl/nl/programma/calefax

Bekijk de volledige agenda