Datum: zaterdag 26 september 2020

Tijd: 19:30 - 23:00

Op zaterdag 12 september  vindt een bijzonder concert plaats in de Vlissingse St. Jacobskerk. Vanuit de Chr. Brassband Middelburg en het Walchers Mannenkoor is op projectbasis een unieke samenwerking ontstaan voor de organisatie van een herdenkingsconcert.

Eerder in 2013 en 2014 werden door de organisatie ook herdenkingsconcerten georganiseerd respectievelijk genaamd Zeeland ’53 en Walcheren ’44. Nu is het de beurt aan Nederland ’40-’45. Tijdens de eerdere herdenkingsconcerten was er al sprake van medewerking van het kwintet van de brassband. In deze editie zijn de handen ineen geslagen en is een unieke samenwerking ontstaan. Het Walchers Mannenkoor brengt doorgaans geestelijke en vaderlandse muziek ten gehore. De brassband is breder georiënteerd, echter raken de beide repertoires elkaar ook op verrassend veel vlakken.

Het thema van het concert is “Beleef de bevrijding”. Het programma neemt u mee met een soldaat die uit zijn vaderland vlucht, met als doel, zijn vaderland bevrijden! Door middel van beelden en de zorgvuldig geselecteerde muziek wordt de luisteraar meegenomen in het verhaal met de vele emoties die onze bevrijders moesten doorstaan, alsmede de pijn van twijfel van het achterblijvende thuisfront…

De diverse muziekstukken zijn een aaneenschakeling van referenties naar ware gebeurtenissen door middel van verslagleggingen. In het programmaboekje vinden bezoekers nadere informatie over de muziek en de keuze ervan. 

Het concert begint op 19.30 uur en in de pauze ontvangt u een gratis consumptie.

Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht op de website: www.beleefdebevrijding.nl
Kaarten zijn ook te verkrijgen in de winkel van Fietsspecialist Piet Voskamp, Stationsstraat 52 te Middelburg. 

Bekijk de volledige agenda