Datum: vrijdag 04 februari 2022

GREGORIANGRACE
Overweldigende gezangen–als van een andere wereld.

De bezoekers worden gegrepen door prachtige klanken en stemmen, die soms mysterieus, soms bijna overweldigend zijn. De zangers zijn gekleed in eenvoudige monnikengewaden. De sacrale sfeer van de kerk biedt het ideale indrukwekkende decor. Het optreden bevat traditionele, eenstemmige kerkgezangen in de Latijnse taal en gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd. Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin ́on heaven ́s door van Bob Dylon en Tears in heaven van Eric Clapton zijn slechts enkele van de stukken die aangepast zijn door dirigent Pawel Glowinski en op een fascinerende manier onder de huid kruipen. Deels met begeleiding en deels als solo-optredens,  inspirerende wereldberoemde musicus en componist Prof.Boguslaw Grabowski op het orgel en de meervoudig internationaal onderscheiden saxofonist Dr.Maciej Sikala.
Gregorian Grace biedt u een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot nu. Laat u een avondlang betoveren.

Prof. Bogusław Grabowski
Prof. Boguslaw Grabowski studeerde aan de muziekacademie van Warschau. Hij werd benoemd tot de belangrijkste organist van de Mariakerk in Gdansk en is professor aan de muziekacademie van Gdansk. Zijn concerten brachten hem naar bijna alle grote festivals over de hele wereld. Hij heeft verschillende albums opgenomen en wordt gevraagd voor radio-en televisieproducties. Als componist schreef hij een grote verscheidenheid aan werken, voornamelijk voor zang, orgel en koor, maar ook voor symfonieorkesten. In augustus 1997 was de première van zijn symfonisch lied “Ave Maria” ter gelegenheid van de verjaardag van de stad Gdansk een alom groot succes.
Dr. Maciej Sikala
Dr.Maciej Sikalais een internationaal succesvolle jazzmuzikant, saxofonist, componist en docent van ondermeer de saxofoonklas voor jazz, onder andere aan de muziekacademie in Gdansk. Hij werkt met internationale artiesten en heeft meer dan 50 albums opgenomen. In professionele kringen behoort hij tot de besten in de categorie tenorsaxofoon. Hij is de winnaar van talrijke internationale muziekprijzen in Europa en de VS.

Bekijk de volledige agenda