Datum: zondag 13 september 2020

Tijd: 15:30 - 18:00

Solist: Isabelle van Keulen
Combattimento: Bram Kreeftmeijer (hobo), Cynthia Freivogel & Quirine van Hoek (viool), Marjolein Dispa (altviool), Diederik van Dijk (cello), Erik Olsman (contrabas), Sören Leupold (chitarrone & gitaar) en Pieter Dirksen (klavecimbel).

Combattimento gaat een unieke samenwerking aan met violiste Isabelle van Keulen. Zij speelde eerder met vooraanstaande orkesten in Europa en de Verenigde Staten en werkte o.a. met dirigenten als Riccardo Chailly, Sir Colin Davis en Valery Gergiev. In het najaar 2019 was Van Keulen jurylid van het veelbekeken televisieprogramma Maestro.
Rode draad in dit programma is de muziek van Georg Philipp Telemann (1681-1767). Uit zijn onuitputtelijke oeuvre werd gekozen voor een aantal karakteristieke werken: een vioolconcert in fis waarin het liefdesspel tussen twee kikkers wordt geïllustreerd, een schitterend vroeg hoboconcert, waarin Telemann nog heel dicht bij Bach staat, en een klein concert voor twee altviolen. De andere werken: 18de-eeuwse fandango’s en de 20ste eeuwse opvolger hiervan; de tango, contrasteren mooi bij de werken van Telemann.
Een speciale ervaring door het kleurrijke en virtuoze spel van Isabelle van Keulen en de opwindende kijk op (barok-)muziek van Combattimento.

 

Meer informatie en kaartverkoop via https://muziekpodiumzeeland.nl/

 

Foto via www.muziekpodiumzeeland.nl

Bekijk de volledige agenda