Adres en route

Adresgegevens:
Oude Markt 2
4381 HK, Vlissingen
Google Maps

Postadres:
Secretaris
Mw. W. Waters
Westerscheldelaan 3
4371 PP Koudekerke


Email: evenementencie@sintjacobskerk.nl

 

Bereikbaarheid per auto:
Komend uit de richting Bergen-op-Zoom Goes over de A58:

Wanneer u Vlissingen nadert bij Oost-Souburg gaat u bij de eerste verkeerslichten rechtdoor. U gaat over de spoorwegovergang en de Sloebrug over het Kanaal door Walcheren, u blijft rechtdoor aanhouden tot u weer bij verkeerslichten komt. Daar slaat u linksaf en volgt u de route naar het Centrum via de Koudekerkseweg en rechtdoor via de Spuikomweg naar de Spuistraat. Het is niet mogelijk om vlak voor de kerk te parkeren; diverse parkeerplaatsen zijn in de directe omgeving van de kerk aanwezig, o.a. de parkeergarage FONTEYNE in de Spuistraat.

Let op:
Bij het inrijden van de parkeergarage ontvangt u een parkeerkaart. Neem deze kaart mee uit de wagen! Bij terugkeer vindt u de entree in het glazen paviljoen op het Spuiplein. Daar is de betaalmogelijkheid; u kunt met uw parkeerkaart de deur openen en de garage bereiken. In deze parkeerkelder is tussen 18.00 en 9.00 uur een speciaal tarief van kracht: € 0,80 per uur met een maximum van € 4,00.

Parkeerverordening in straten en op pleinen van de binnenstad van Vlissingen:
Op alle daartoe aangeduide parkeerplaatsen is het betaald parkeren. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. In het Spuikomgebied (rond de bioscoop) geldt betaald parkeren op deze dagen van 9.00 tot 21.00 uur. Van april t/m oktober gelden deze tijden ook op zondag! Op de parkeerterreinen Zeemanserve en Steenenbeer hoeft u op zondagen in de zomerperiode tot 12.00 uur niet te betalen.

Daarnaast is het in alle daartoe aangeduide straten van de binnenstad vergunning-parkeren voor vergunninghouders.
Dit geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. (Uitzondering: in de wijk die begrensd wordt door de Coosje Buskenstraat-oprit, Spuistraat, Bellamypark en Boulevard de Ruyter geldt het vergunning-parkeren van 9.00 tot 21.00 uur).
Van april t/m oktober geldt het vergunning-parkeren op sommige plaatsen ook op zondag!

Meer info over parkeren

 

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:
2x per uur komt er een trein aan op het eindstation Vlissingen. Vanaf dit station is het een klein halfuur lopen naar de Sint Jacobskerk (Een prachtige wandelroute over de zeesluizen en verder langs de Westerschelde naar de binnenstad).
Stadsbus Connexxion lijn 56 naar halte centrum – Betje Wolffplein – waarna u door het winkelcentrum (voetgangersgebied) de vierde straat naar rechts inslaat, de Vrouwestraat. Op het einde daarvan ziet u de kerk voor u.