Evenementen en concerten

Na de laatste restauratieperiode is het gebouw geoutilleerd voor het houden van evenementen, zoals muziekuitvoeringen en repetities, radio-/TV-/CD-opnamen, lezingen, symposia en andere bijeenkomsten, ontvangsten en tentoonstellingen.


Faciliteiten

Bij onderstaande informatie is er nog geen rekening gehouden met de Corona-maatregelen. De actuele capaciteit en mogelijkheden voor catering kunnen met de contactpersoon voor de verhuur, de heer Heijstek, besproken worden.

De kerk heeft een capaciteit van max. 750 personen. Ook voor evenementen van kleinere omvang leent de ruimte zich uitstekend. De huurder kan, na overleg, gebruik maken van het grote orgel (Flentrop), het koororgel (Slooff), het kistorgel (Klop) en de piano (Schimmel).

De Evenementencommissie kan zorgen voor de door u gewenste facilitaire en technische voorzieningen. Het gebouw beschikt over een op de ruimte afgesteld podium dat bovendien aanmerkelijk vergroot kan worden. Uiteraard heeft de kerk een geluidsinstallatie, een prima verwarmingssysteem en sanitaire voorzieningen.

 


Veiligheid

In de kerk is een AED (Automatische Externe Defibrillator) aanwezig. Een aantal medewerkers en vrijwilligers heeft een opleiding gekregen om dit apparaat te kunnen bedienen. Ook onze BHV-ers hebben deze cursus gevolgd.


Evenementencommissie

De Evenementencommissie is een zelfstandig werkend onderdeel van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk Vlissingen. Zij verhuurt het gebouw voor multi-culturele activiteiten zoals concerten, huwelijken, uitvaarten, recepties, enz. De Evenementencommissie organiseert zelf geen activiteiten, maar zorgt met medewerking van ruim 100 vrijwilligers voor een vlekkeloze uitvoering van uw activiteit.